Na akkor 2 rövid bejegyzés következik, de csak azért, mert egyrészt nem szeretem, ha el vagyok maradva, és holnap főzök, ami újabb posztot jelent. Másrészt tetszik a fotó. :)
CSUKAPAPRIKÁS
hozzávalók
3 fej hagyma
3 tk. fűszerpaprika
1 csípős zöldpaprika
40 dkg csuka
só
Előző este ajánlatos megpucolni, feldarabolni a halat, és besózni a halszeleteket. A felkockázott hagymát bő olajban megpirítom, leveszem a tűzről, rádobom a halszeleteket, a felkarikázott zöldpaprikát és a fűszerpaprikát is, majd óvatosan összeforgatom. Gyorsan felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízlés szerint sózom, ügyelve arra, hogy az előre besózott halnak is van sótartalma bőven.
A hal gyorsan megfő, 20 perc, és kész is.
Addig kb. kész a TÚRÓSTÉSZTA hozzá:
hozzávalók
tészta 4 tojásból
250 dkg túró
1 doboz tejföl
2 megjegyzés:
A Győr melletti Kisbajcson lepirítják a túróscsuszát, ami szerintem javítja az étel egyensúlyát és jobban érvényesül a csukapaprikás. A tálaláskor is jól jöhet pár karika (csipős) zöldpaprika és paradicsom.
A tésztakészítésért no meg a gyönyörű fotokért mindenképp dícséretet érdemelsz.
Azt hiszem a Zsuzsi főz blogon (egyébként nagyon jó halas receptjei vannak!)olvastam és kipróbáltam, hogy a halkockákat paprikás lisztben megforgatja majd kisüti és így teszi a pörköltalapba. Sokat emel rajta, hogy ezáltal egy sült kéreg vonja be a haldarabokat.
Megjegyzés küldése