2008. július 12., szombat

Csukapaprikás túróstésztával


Na akkor 2 rövid bejegyzés következik, de csak azért, mert egyrészt nem szeretem, ha el vagyok maradva, és holnap főzök, ami újabb posztot jelent. Másrészt tetszik a fotó. :)

Vegyes halászléből (melyben volt ponty és csuka) direkt kihagytuk a csuka nagy részét a farka és a feje kivételével. És direkt paprikás lett a halszeletekből, bizony, finom halpaprikás. Túróstésztával. A tésztánakvalót én nyújtottam és vágtam, mondhatom, első alkalom., tessék megdicsérni :)


CSUKAPAPRIKÁS

hozzávalók

3 fej hagyma
3 tk. fűszerpaprika
1 csípős zöldpaprika
40 dkg csuka

Előző este ajánlatos megpucolni, feldarabolni a halat, és besózni a halszeleteket. A felkockázott hagymát bő olajban megpirítom, leveszem a tűzről, rádobom a halszeleteket, a felkarikázott zöldpaprikát és a fűszerpaprikát is, majd óvatosan összeforgatom. Gyorsan felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízlés szerint sózom, ügyelve arra, hogy az előre besózott halnak is van sótartalma bőven.

A hal gyorsan megfő, 20 perc, és kész is.


Addig kb. kész a TÚRÓSTÉSZTA hozzá:

hozzávalók

tészta 4 tojásból
250 dkg túró
1 doboz tejföl


Fogom a tésztát (gyúrunk 4 tojásból vagy előkapunk egy csomag boltit). Bő, forrásban levő vízben megfőzöm, leszűröm. Egy csepp olajon átmelegítem, majd lehúzom a tűzhelyről, és beleforgatom a túrót valamint a tejfölt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Győr melletti Kisbajcson lepirítják a túróscsuszát, ami szerintem javítja az étel egyensúlyát és jobban érvényesül a csukapaprikás. A tálaláskor is jól jöhet pár karika (csipős) zöldpaprika és paradicsom.

Névtelen írta...

A tésztakészítésért no meg a gyönyörű fotokért mindenképp dícséretet érdemelsz.

Azt hiszem a Zsuzsi főz blogon (egyébként nagyon jó halas receptjei vannak!)olvastam és kipróbáltam, hogy a halkockákat paprikás lisztben megforgatja majd kisüti és így teszi a pörköltalapba. Sokat emel rajta, hogy ezáltal egy sült kéreg vonja be a haldarabokat.