2008. július 12., szombat

Sárgabarack mignonok



Egy haszna van a gasztroújságoknak: nem felejtem el a receptet akkor sem, ha azon nyomban nem teszem közzé :) Kivéve persze ezt az esetet, mert változtattam a recepten, úgyhogy túróból lehet, hogy nem 12 dkg kell, hanem 13, meg amúgyis függ a túró minőségétől, hogy mennyire lesz sűrű a krém. Lényeg az, hogy ne legyen folyós.

És még valami: ez nem AZ A MIGNON, amit a cukrászdákban lehet venni, hanem szimpla sárgabarack helyettesíti a tésztát és a cukormázat. Ez a fogyimignon :) De tényleg: ha kihagyjuk a cukrot, helyettesítve fruktózzal vagy édesítőporral (esetleg folyékony édesítővel, de akkor több túró kell bele, hogy ne follyon szét), akkor abszolút szénhidrátmentes finomságról beszélhetünk.

Ehhez a sütihez, már ha lehet ezt rá mondani, nem kell bekapcsolni a sütőt a nagy melegben. Ez volt a jó hír. A rossz: csak szezonban lehet csinálni.

hozzávalók

12 dkg túró
½ pohár natúr joghurt
kevés fahéj, mondjuk 1-2 csipet
1 tasak vaníliás cukor
1 ek cukor
6 érett, de kemény sárgabarack
1 ek karamellizált zabpehely

A túrót, joghurtot, fahéjat, vaníliás cukrot és a cukrot össszedolgozom. A félbevágott sárgabarackokból kiveszem a magot, ennek helyébe töltöm a túrókrémet. A barack tetejét megkenem a krémmel, megszórom karamellizált zabpehellyel (zabpelyhet teflon serpenyőben megpirítok egy kevéske méz és olaj keveréken).

Ricotta szerepel az eredeti receptben, meg nádcukor, szórócukor és mandulalemezkék. Inkább nem is mondom, hogy miért kényszerültem kihagyni ezeket. Aki olvas, az tudja :)

És igenigenigen!!! Végre utolértem önmagam. :)

Forrás: Nők lapja konyha 2008/2. szám

3 megjegyzés:

piszi írta...

azért banánkarikák mert ha csinálsz banántortát, tudsz tőlem kérni hozzávalot:) meg sztem helyesek.
elég ha az élmények angolosssak;)

piszi írta...

ja igen...és nem nyaralni mennek, hanem odaköltöznek!!!!!!!

miniMálna írta...

sztem is helyesek, a banántortám tetején szépen fognak mutatni! :)

wáá költöznek?? vakon böktek a térképre, mikor úgy döntöttek, új otthon után néznek? az már majdnem az Antarktisz!! de a többit majd szerdán, személyesen!