2008. július 20., vasárnap

Málnás-mozzarellás saláta


Ami lágy kecskesajttal az igazi. De mozzarellával is finom, a málna és az öntet dominál a mozzarella semlegessége miatt. Még a látványa is üdítő a nagy nyári melegben! :) Egy jókora tállal lett belőle. A legtöbb idő a salátalevelek mosásával-szárításával ment el. Utálok salátaleveleket mosni, mert folyó víz alatt szoktam egyesével, és sok idő. De csak így érzem azt, hogy igazán tiszták lettek. Szárításról meg inkább ne is beszéljünk. Van egy kis semmitérő salátacentrifugánk, aminél az is gyorsabb, ha egyesével, papírszalvétával megtörölgetem a leveleket.

hozzávalók

½ fej jégsaláta
½ fej lollo saláta
10 dkg málna (de minél több, annál jobb)
1 csomag mozzarella

10 dkg málna
1/4 citromlé
2 tk dijoni mustár
½ kk só
1 dl olivaolaj

A salátákat megmosom, összetépkedem. Hozzáadom a málnát és a kockákra vágott mozzarellát.


ÖNTET

A málnát meglocsolom citromlével, villával összenyomkodom, szűrőn áttöröm, hogy a magok ne kerüljenek bele az öntetbe. A mustárt, a sót és az olajat is hozzáadom, egy kisméretű befőttesüvegben összerázom, mintha koktélt készítenék, és már kész is az üdítően piros, kissé csípős öntet.

Forrás:
Nők lapja konyhája 2008/2. szám
www.kaldeneker.hu

2 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Nekem ez a kedvencem. Gyönyörű!

miniMálna írta...

köszönöm ági! és finom is! csak minél több málna kell bele. ;)