2008. július 20., vasárnap

Kalábriai saláta


Ez a saláta a nevét az olaszországi Kalábria tartományról kapta, pedig aki nem jártas arrafelé, egy karibi-egzotikus szigetre gondolna. Szóval nem. Ez egy egyszerű saláta, mely főételnek is megállja a helyét, ha vegetáriánus vendégünk van, vagy köretként is szolgálhat hús- és halételekhez. Dominál benne a krumpli, tehát ha eddig a krumpli és saláta asszociáció során a majonézes, tejfölös krumplisaláta jutott csak eszünkbe, akkor íme egy újabb kitűnő salátarecept krumplival. Egészes görögsalátás a sok hagyma és paradicsom miatt.

hozzávalók (1 személyre)

1 krumpli
2 paradicsom
1/4 fej hagyma

4 bazsalikomlevél
½ kk oregánó
1 ek olivaolaj
½ ek vörösborecet

bors


elkészítés

A krumplit puhára főzöm héjastul, majd hámozom, szeletelem. A paradicsomot és a hagymát is felkockázom. Összekeverem a zöldségeket, majd leöntöm az öntettel.

ÖNTET

A felaprított bazsalikomot, oregánót, olivaolajat, vörösborecet összekeverem, jól megsborsozom, kicsit sózom ízlés szerint.

VKF! 17. fordulójára készült.


Nincsenek megjegyzések: