Ronda, de finom kategória következik. A fűszerektől valóban ízletes halfilé, ami ezúttal tengeri vörös sügér volt, szinte alig látszódott a rápakolt paradicsom- és sajtszeletektől. A bazsalikom és a petrezselyem pedig nem túl bizalom gerjesztően kacsintott vissza a tányérból.
A legjobb, hogy nem kell vacakolni a tálalással: mindenki maga nyitja ki a batyukat az asztalnál, hogy a felcsapódó zamatából semennyi se illanjon el.
hozzávalók
4 tengeri halfilé
1 tk só
1 kk bors
5 ek olívaolaj
½ csokor petrezselyem
8 bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
20 dkg mozzarella sajt (nem a lében eltett, hanem a sajtpultos)
elkészítés
A halfiléket sózom, borsozom. 4 alufólialapot olajjal vékonyan megkenek, a halfiléket ráfektetem. A petrezselymet, bazsalikomot és a fokhagymát nagyon apróra vágom, belekeverem az olajba.
A paradicsomot és a sajtot vékony karikákra vágom, és a halszeletekre rakom úgy, hogy félig fedjék egymást. Fűszeres olajjal meglocsolom, a fóliát ráhajtom, hogy 4 batyum legyen (így a hal és a paradicsom leve sem fog kifolyni).
Tepsire pakolom, égy 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) 25 percig sütöm.
Köretnek petrezselyempürét (bal szem) és gyökérpürét (jobb szem) csináltam, egyik sem nyerte el a tetszésemet (úgy is mondhatnám, hogy a kukában landolt), úgyhogy receptet ezúttal nem közlök. Mindenkinek az érdekében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése