2009. december 1., kedd

Fahéjas csillagok



Az előző bejegyzéshez igazodva ez egy újabb kitűnő recept Stahl Judittól, már-már kezdem magam fannak érezni. Pici, omlós kiscsillagok fahéjas illata árad a sütőből, igen, itt a karácsony. Hamarabb, mint gondolnánk.

Előfordul, hogy év közben is gyártok csillagokat, de egy biztos: karácsonykor nem maradhat el. Olyan alapsüteménynek érzem, mint a fenyő alakú mézeskalácsot, a mákos beiglit vagy a hókiflit.




hozzávalók

15 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 evőkanál keményítő
3 vagy több kk. fahéj

elkészítés

1. A vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót.
3. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és csinos kis csillagokat nyomunk sütőpapírral kibélelt tepsire.
4. 180 fokon 15 percig sütjük.

Fémdobozban hosszú ideig eláll.

4 megjegyzés:

Mathir írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kiyná Mathir írta...

Teljesen úgy néz ki, mint egy tengeri kagyló. ;-)

Kiyná Mathir írta...

Díj nálam neked :)

Káin írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.