2008. július 20., vasárnap

Caprese tésztasaláta


A caprese (ejtsd: kapríze) saláta igazi mediterrán ízvilágú saláta, leginkább a tészta nélküli változata ismert, én is azt szeretem jobban, de tésztasalátát is be szerettem volna mutatni. Látványos is, ha kör alakban rendezgetjük el a paradicsomot és a mozzarellát.

hozzávalók (1 személyre)

kevés spagetti
1 paradicsom
1 csomag zacskós mozzarella
4 bazsalikomlevél (dísz)

2 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet

bors

Forrásban levő vízben kifőzöm a spagettit. A paradicsomot és a mozzarellát is karikákra vágom.
A leszűrt tésztát a tányérra helyezem, erre jön a köralakban elrendezett
mozzarella és paradicsom.

ÖNTET

Az olívaolajat a balzsamecettel és a sóval, borssal elkeverem, a salátára locsolom.

VKF! 17. fordulójára készült.

Nincsenek megjegyzések: