Gyors, finom, egyszerű. Amolyan pont vizsgaidőszakra való, de tényleg. Elkészíteni annyi időbe telik, mint összedobni egy szendvicset (ha nem számolom a hűtőben eltöltött 1 órát).
Íme a hagyományos túrógombóc kicsit másképp:
Íme a hagyományos túrógombóc kicsit másképp:
hozzávalók (3 adag)
500 g túró
130 g búzadara
2 tojás
1 ek folyékony édesítő (vagy 3 ek cukor)
1/2 kk só
1/2 citrom
60 g zabpehely
500 g túró
130 g búzadara
2 tojás
1 ek folyékony édesítő (vagy 3 ek cukor)
1/2 kk só
1/2 citrom
60 g zabpehely
elkészítés
A túrót beleteszem egy nagy tálba, ráreszelem a citrom héját, ráfacsarom a levét, összegyúrom a búzadarával, tojással, édesítővel és a sóval. Hűtőbe teszem 1 órára.
Közben aranszínűre pirítom a zabpelyhet egy teflonos serpenyőben pár perc alatt.
Amikor összeállt a tészta, vizes kézzel dió nagyságú gombócot formálok belőle, kb. 22 gombóc lesz ebből az adagból.
Egy edényben felteszek vizet melegedni, beleszórok sót. Forrás után beleteszem a gombócokat, és közepes lángon főzöm addig, amíg fel nem jönnek szép sorban a víz tetejére.
Amikor elkészül, lecsöpögtetem, még melegen a zabpehelybe forgatom. Persze lehet bármi másba is hempergetni, attól függően, hogy épp mi van otthon, illetve hogy megengethetünk-e magunknak szénhidrátot vagy sem. Ha mégis a bűnözés útjára tévedünk, akkor darált dióba, durván apróra vágott mogyoróba vagy akár zsemlemorzsába is forgathatjuk cuki kis gömböceinket.
Azonnal tálalom cukrozott tejföllel: 1 doboz tejfölbe 1 csomag vaníliás cukrot elkeverek és kész is.
Közben aranszínűre pirítom a zabpelyhet egy teflonos serpenyőben pár perc alatt.
Amikor összeállt a tészta, vizes kézzel dió nagyságú gombócot formálok belőle, kb. 22 gombóc lesz ebből az adagból.
Egy edényben felteszek vizet melegedni, beleszórok sót. Forrás után beleteszem a gombócokat, és közepes lángon főzöm addig, amíg fel nem jönnek szép sorban a víz tetejére.
Amikor elkészül, lecsöpögtetem, még melegen a zabpehelybe forgatom. Persze lehet bármi másba is hempergetni, attól függően, hogy épp mi van otthon, illetve hogy megengethetünk-e magunknak szénhidrátot vagy sem. Ha mégis a bűnözés útjára tévedünk, akkor darált dióba, durván apróra vágott mogyoróba vagy akár zsemlemorzsába is forgathatjuk cuki kis gömböceinket.
Azonnal tálalom cukrozott tejföllel: 1 doboz tejfölbe 1 csomag vaníliás cukrot elkeverek és kész is.
Schobert Norbert: Fogyj sütivel!
9 megjegyzés:
Gyönyörű ez a fénykép!!!!!!! Wow!
Fejlődőképes vagyok, mi? ;) Amúgy köszönöm :))
na, csak alakul az a fehér háttér:) vaníliaesszenciával próbáltad már vaníliás cukor helyett?
még nem. eddig csak vaníliás cukrot és vaníliarudat használtam, majd beszerzek vaníliaesszenciát is, legalább az nem tartalmaz cukrot (ugye?)
Vaníliaesszenciát felesleges venned, házilag 2 perc alatt összedobhatod. Végy 2 deci vodkát (jófajtát) és tégy bele 3 rúd felhasított vaníliarudat. Sötét helyen tárold és fogyasszd egészséggel!
Egyébként dobhatnál egy emailt, hogy sikerült ilyen jól ez a fotó. :-D Kell hozzá egy rész tehetség, ezt tudom, de a többi rész is érdekelne. :-D
oh ne, a vodkától hányok! (nincsenek jó emlékeim) :D :I marad a vaníliás cukor. :]
A jó fotóhoz pedig kell 1 rész tehetség (háháá, neem, az nem nagyon), 1 rész ablakpárkány és 1 rész starfi, mert tőle tanultam, de küldök mélt.
hú, köszönöm:)
egyébként a vodkának nem fogod később érezni az ízét (4-6 hónapig jó, ha érlelődik a vaníliaesszencia), meg amúgy sem kell belőle sok (max 1-2 ek.). a bolti esszenciában pedig nincs alkohol, meg ofkorz cukor se. pécsen egyébként tudsz venni a zsolnay kút melletti angolboltban.
ez az angolbolt eddig elkerülte a figyelmem, majd benézek.
a vodka szagát pedig még a citromos mosogatószerben is fel vélem fedezni, úgyh én tuti érezném 4-6 hónap múlva is az ízét az esszenciában. vagy ha nem, akkor odaképzelném, mert tudom, h miből van :S
Nyammiii...csinálnom kell nekem is túrógombócot.
Megjegyzés küldése