A pásztorok kedvelt eledele volt a lebbencsleves, másik közismert nevén a slambuc, az alapanyagok hosszas eltarthatósága miatt. Előkaptak a tarisznyából egy tábla szalonnát, vöröshagymát, krumplit, és már rotyoghatott is a bográcsban a finomság.
A lebbencslevest még apci is megette, sőt meg is dícsérte, és továbbra sem érti, hogy minek fotózom a kaját. Szerinte a jó szakács nem fényképezőgéppel szaladgál, hanem fakanállal. És a jó gasztroblogger, hm?
hozzávalók
15 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg lebbencstészta
50 dkg burgonya
1 paradicsom
1 zöldpaprika
3 tk pirospaprika
3-4 tk só
elkészítés
A felkockázott szalonnának kisütöm a zsírját, pörcösre pirítom (jó tanács: teflonban süssük, mert én fémedényben kezdtem, aztán át kellett öntenem, mert kezdett a zsiradék az oldalára égni). Amikor már épp elég zsír kisült, a hagymát is csatlakoztatom, hadd piruljon az is. Kiveszem a szalonnát és a hagymát, a kisült zsíron a nagyobb darabokra törött lebbencstésztát rózsaszínre sütögetem.
Az előre felkockázott krumplit, a paradicsomot és a zöldpaprikát ráborítom a tésztára, sózom, megszórom pirospaprikával, vízzel felöntöm.
Ha már minden megpuhult, a félretett szalonnát és a hagymát is hozzáadom, még egy kicsit főzöm.
Tejföllel, erős csöves paprikával tálalom. Bográcsban az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése