A klasszikus gyümölcstortát mindenki másképp csinálja: van, aki bolti tortaalapból, 4 tojás- 4 ek cukor- 4 ek lisztből készült piskótából, vizes piskótából, vagy éppen omlós tésztából. Én egy ötödik utat választottam, az iránytű pedig a konyhafalon díszelgett, egy receptes naptár képében. Nem csalódtam benne, de nosalty vizes piskótáját is ki fogom próbálni legközelebb, a többi ki van zárva ebből a tortazselés változatból.
A zöldségesnél a sárgadinnye, görögdinnye, ribizli, citrom, lime mellé került 2 kis doboz málna is a kosaramba, így nem volt kérdéses, hogy ez utóbbi kerül a tetejére. És legnagyobb meglepetésemre megajándékozott az eladó szentjánoskenyérrel (biztos nagyon rácsodálkozhattam), amiről ezidáig nem sokat tudtam. Vannak vele terveim.
hozzávalók
TÉSZTÁHOZ
4 tojás
18 dkg cukor
8 dkg vaj
½ csomag sütőpor
14 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
TETEJÉRE
1 csomag eperízű pudingpor
3 ek cukor
40 dkg málna
1 csomag piros tortazslé
elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Az olvasztott vajat belecsurgatom, a sütőporral elkevert lisztet hozzáadom, majd beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Egyenletesen egy kivajazott, belisztezett gyümölcstortaformába simítom. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
A pudingporból, cukorból, tejből előírásszerűen sűrű pudingot főzök, még melegen a tortalapra simítom. A tetejét málnával szorosan kirakom, megvárom, míg a puding megdermed.
A csomagoláson levő utasítás szerint elkészített tortazselét ráöntöm a tetejére, a közepétől a széle felé haladva.
6 megjegyzés:
mestere vagy a málnafotózásnak! :)
thanks :) a lehetőség volt inkább adott
Nem tudom hogy csinálod, de gyönyörű fotókat készítesz!Taníts meeeegg,én is, én is szeretnék ilyen jó fotókat készíteni!Gratulálok!
köszi-köszi :) hát én sem tudom, h csinálom :D de amit tudok, azt szívesen továbbadom! :)
Gyönyörű fotókat készítettél! :-)
kösszömszépen ^^
Megjegyzés küldése