2008. május 17., szombat

Hűűű, a hűtőnk!

A vizsgaidőszak nálunk hétfőn startol, úgyhogy ha már kimaradok egyéb elfoglaltságaim miatt a XVI. VKF-ből (számomra ez lenne az első), akkor úgy döntöttem, hogy ebben a hűtős megmozdulásban részt veszek. Uccu neki, kukkantsunk be a hűtő mélyére Gourmandula kezdeményezésére.

Én mániákus "hűtőrendezgető" vagyok, kifejezetten idegesít, ha a hűtőben káosz uralkodik, így addig nem nyugszom, amíg rendet nem csapok (hazaérve az az első, hogy elpakolok szülők után).

Anya dilije meg az, hogy mindig elteszi az aznapi maradékot másnapra, ami rendszerint a kukában köt ki, mivel minden nap újat főz. Azt mondja, ha valami közbejön és nem tud főzni, jól jön az még. A polcok is eszerint vannak elosztva, középen legyen elég hely az edényeknek tornyosulni.

De apa a legjobb: a hűtőrendezésem ellenére soha nem talál meg benne semmit, és a maradékot is csak akkor enné meg, ha előtte kiéheztetnénk.

Na de akkor fentről lefelé, jobbról balra nézzük csak, mit is rejt a hűtő.


1. sor
feketeerdei sonka, felvágottak, sajtok (ez épp nem látszik), Rama margarin (mézes és lekváros kenyérhez a legjobb), eper, 2 teavaj (szendvicsbe parizerhez, kalácsra csakis ezt), paradicsom (anya szerint a hűtőben kifehéredik, én viszont nem szeretem, ha a konyhaasztalon megráncosodik), túró, natúr joghurtok (Activia, finom krémes) és 2 tejföl (hátul van, nem látszik).

2. sor
5 doboz tej (minek ennyi?), Sió őszibaracklé, tejszínhab

3. sor
2 üveg Coca-Cola, egy kis maradék tegnapról (tökfőzelék, marhapörkölt), cukormentes jeges kávé, félig megreszelt citrom, sárgadinnye

4. sor
ásványvíz, 1 hatalmas dinnyének a hatalma fele (kedvencem, és már nagyon édes, legalábbis ez a példány)

5. sor
szóda, különböző gyümölcsök ( kivi, narancs, alma, körte, banán; ezeken kívül az asztalt is díszíti pár), és ami nem látszik: kacsazsír, sertészsír (a pörkölt csakis ezzel az igazi), uborka, vegyes savanyúság

Fiókok:
Csupa zöldség: répa, zöldség, zeller, karalábé, paprika



Hűtőajtó:

1. sor
energiaitalok a tanuláshoz

2. sor
2 azaz kettő tojás. Kifogytunk, holnap irány a piac! Pedig az első két sor általában tele van tojásokkal, anya mindig ezzel gyúr. Én még nem próbáltam!

3. sor
Fenistil, orrkenőcs, Flora majonéz, karamellizált csemege, vmi bolti kolbász

4. sor
olívaolaj, baracklekvár, vaníliaízű eperlekvár (sajnos mindkettő bolti, pedig én valódi házira vágyom; idén megpróbálkozok a lekvárfőzéssel, akinek van bevált tuti lekvárreceptje, az jelezzen! előre is köszönöm), erős pirosarany, ajvár ( sült paprikakrém), chillis ketchup (csípős minden mennyiségben), mustár, mustár fogyóban

5. sor
Cherry Brandy, bontatlan (!) Bailey's (helytelen, ki kell bontani) :) aztán Ouzó, amit még tavaly nyáron hoztak szülők görögből, isteni narancslével; szilveszterről megmaradt pezsgő, végül 2005-ös szekszárdi elfelejtettem, hogy mi, de ki nem megyek ezért a hűtőig :)

Összegezve megállapottam, hogy a hűtőben egy tejcsarnok és egy szeszfőzde lapul. Ez azért is érdekes, mert egyikőnk sem alkoholista, sőőőt! Szilveszteren és a jeles alkalmakon kívül egy kortyot sem iszunk!!! (ill. csak buliban, ha kényszerítenek) De ha valaki betéved, legyen mivel megkínálni :) Azért a Bailey's-re lecsapok!


Ja és nehogy kihagyjam: a hűtő-őrző Nicci kutya mindig ott figyel :)

6 megjegyzés:

Millie írta...

Szia! A lekvárba mindig teszek annyi cukrot, hogy nem kell tartósítószer bele. A blogomon most van egy grapefruitleki recept, de ahogy haladunk majd a szezonban előre, mindent fel fogok tenni (mármint ami készül) A barátnőm anyukájának receptje nincs, saccperkábé alapon csinálta. A muffinhoz az lenne az ötletem, hogy amikor legközelebb sokat kell sütnöd, csinálj fél adagokat, úgy hogy legyen hat olajjal, hat margarinnal, és 6 vajjal... és el fogod tudni dönteni melyik tetszik. Én a vajra szavazok!!!
Millie

Unknown írta...

nem mondanám "szeszfőzdének", de több az átlagos hűtőknél ;) mit szeretnél még kezdeni azzal a megbontott üveg szilveszterről maradt pezsgővel? május közepe van! tán pezsgőecetet érlelsz? ;)

miniMálna írta...

Millie!

Köszi a tanácsot, így lesz a legkönnyebb eldönteni! Az olaj kiesett már, az biztos, vajjal még nem csináltam. Milyen vajjal szoktad? Nyilván nem teavaj :)
A lekireceptjeidet alig várom! Ez azt jelenti, hogy a gyümölcs + cukor és kész is? Na ezért nem követem nagyanyám lekvárreceptjét, tesz bele vmi szalicilt és az szörnyűűű!!!

Beatbull!

Nekem már ez is sok, főleg, hogy senki nem iszik és folyton csak útban vannak az üvegek.
Jaja, a pezsgőecet szabadalmaztatásán dolgozom ;) nehogy lenyúld! :)

Névtelen írta...

Ismerős érzés a mások utáni pakolási vágy:-)
Nekem is mindig valami "szúrja" a szememet..ez nem fajta pótcselekvés?:-)

A legfinomabb muffinjaim (szerintem,de átlagban a kóstolok szerint is) rendes olajjal készül-ritkán kapni jó mínőségű vajat mifelénk így maradt a rendes olaj..ami nálam nem a Vénusz,Floriol és társai hanem bioboltból hidegen sajtolt.Ha sós a muffin-pl.sajtos-krémes akkor egy kis ízbolondításra rakok bele még egy pici tökmag vagy valami karakteresebb ízű olajat is.
próba-cseresznye:-)

Nagyszerű a blogod,csak így tovább!
Nóri

miniMálna írta...

Köszönöm a tanácsaidat! :)
A hűtőrendezés mellett számos más dolog rendezése és rendszerezése után érzek késztetést, pótcselekvésnek nem mondanám, így születtem, jobban érzem magam, ha rend van körlöttem minden tekintetben.

Ma'ayan írta...

Szia :)
Mr sok Flóra majonézes üveget összegyűjtöttem már lekvárnak, de még kéne, van esetleg felesleges?