2008. május 8., csütörtök

Tejbezabi vs. tejbepapi


A tejbepapit, azaz a tejbegrízt senkinek sem kell bemutatni. Na de mi a helyzet a tejbezabival?
A zabkorpából készült tejes finomság kitűnő reggelire, de desszertként sem utolsó. A tejbegríztől talán csak az enyhén barnás színe és magasabb tápanyagtartalma (élelmi rostok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok) különbözteti meg. Schobert Norbi update-táblázata szerint az 1-es kódot viselő zabkorpát és zabpelyhet a nap bármely szakaszában fogyasztahtjuk bűntudat nélkül. Ellentétben as búzadarával, hiszen a 3-as kódja miatt csak délig ajánlatos enni.
Tanulság: mivel a tejbezabi íze nagyon hasonló a tejbegríz ízére, ám előnyösebb, ha a boltban a zabkorpát emeljük le a polcról, így válasszuk a zabkorpát!




hozzávalók

3 dl tej
3 ek zabkorpa
édesítőszer vagy cukor ízlés szerint
aszalt sárgabarack
mazsola

elkészítés (teljesen megegyezik a tejbegríz elkészítési módjával):
  1. A tejet az édesítővel és az aszalt gyümölcsökkel felforralom
  2. Beleöntöm a zabkorpát folyamatos keverés mellett
  3. Pár percig főzöm
A tetejét díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel. A legfinomabb kakaóporral!

2 megjegyzés:

Sajtkukac írta...

Ez nagyszerű, ki fogom próbálni. A zabkészítményekkel már úgyis jó viszonyt ápolok. Na és a neve, azon meg kell pusztulni! Óriási!

Itt egy recept az oldalunkról, kedves szerzőtársamé a dícsőség, én csak reklámozom, mert annyira finom és vega, ja és zabpehelyből készül. :-)

http://www.sajtkukac.hu/?p=82

O.

miniMálna írta...

Ez aztán a reform chilis bab :) Ja, a zabkorpa és társai nekem is a barátaim :))