A tejbepapit, azaz a tejbegrízt senkinek sem kell bemutatni. Na de mi a helyzet a tejbezabival?
A zabkorpából készült tejes finomság kitűnő reggelire, de desszertként sem utolsó. A tejbegríztől talán csak az enyhén barnás színe és magasabb tápanyagtartalma (élelmi rostok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok) különbözteti meg. Schobert Norbi update-táblázata szerint az 1-es kódot viselő zabkorpát és zabpelyhet a nap bármely szakaszában fogyasztahtjuk bűntudat nélkül. Ellentétben as búzadarával, hiszen a 3-as kódja miatt csak délig ajánlatos enni.
Tanulság: mivel a tejbezabi íze nagyon hasonló a tejbegríz ízére, ám előnyösebb, ha a boltban a zabkorpát emeljük le a polcról, így válasszuk a zabkorpát!
hozzávalók
3 dl tej
3 ek zabkorpa
édesítőszer vagy cukor ízlés szerint
aszalt sárgabarack
mazsola
3 ek zabkorpa
édesítőszer vagy cukor ízlés szerint
aszalt sárgabarack
mazsola
elkészítés (teljesen megegyezik a tejbegríz elkészítési módjával):
- A tejet az édesítővel és az aszalt gyümölcsökkel felforralom
- Beleöntöm a zabkorpát folyamatos keverés mellett
- Pár percig főzöm
2 megjegyzés:
Ez nagyszerű, ki fogom próbálni. A zabkészítményekkel már úgyis jó viszonyt ápolok. Na és a neve, azon meg kell pusztulni! Óriási!
Itt egy recept az oldalunkról, kedves szerzőtársamé a dícsőség, én csak reklámozom, mert annyira finom és vega, ja és zabpehelyből készül. :-)
http://www.sajtkukac.hu/?p=82
O.
Ez aztán a reform chilis bab :) Ja, a zabkorpa és társai nekem is a barátaim :))
Megjegyzés küldése