2008. június 26., csütörtök

Gombás-baconos tészta



Vizsgaidőszak finish. Vége :) Úgyhogy ma meglehetősen ráértem. Felkerekedtem hát, hogy felcsípjek némi parmezánt, mert eltökélt szándékomban állt carbonara spaghettit enni, amolyan autentikusat. (persze eddig jó volt a knorros változat is, de ha már gasztrobloggerré avanzsáltam, akkor nekem igazi kell!) Első bolt, semmi. Második, harmadik szintúgy. Érdemes lenne külön posztot írni Mohács hiányosságairól, már gyűlik szépen a lista. Nem akartam az összes boltot végigjárni ebben a melegben, úgyhogy kényszer szülte tészta kerekedett belőle, a spaghetti ala carbonara még várat magára.

hozzávalók

20 dkg spaghetti
10 dkg húsos szalonna
1 fej hagyma
4 fej sampignon gomba
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 dl főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt

bors

elkészítés

A spaghetti tésztát bő forrásban levő vízben megfőzöm. Eközben a felkockázott szalonnát elkezdem sütögetni (teflonban nem teszek alá olajat, kisül annak a zsírja), kis fáziskéséssel hozzádobom a felszeletelt hagymát és a gombát is. Mikor már szép barnára sültek, és az ízük is összeért, félrehúzom, és ráreszelem a fokhagymát.

A felvert tojást összekeverem a tejszínnel, a sajttal, sózom, borsozom. A mártást a még meleg spaghettivel és a baconos-gombás cuccal összeforgatom, kicsit összemelegítem, eszem.

A tészta szénhidráttartama és a szalonna zsírossága miatt kiadós, laktató étel ez, olyannyira, hogy azóta már túl vagyok egy tae bo órán ,és még mindig nem éheztem meg. A málnatortának azonban nem tudtam ellenállni, megkívánta a szemem, és már megint azt eszem ajj nem volt elég a déli habzsidőzsi??!? Jójó fogyni nem akarok, csak formálódni, na de akkor is! Ha ezt az Iza olvasná…:) Sikerült ezt is kimondanom, azaz írnom. Na. Gépelnem, vakon.

6 megjegyzés:

Millie írta...

Szia Málna!
Először is gratula a vizsgaidőszak abszolválásához! Szerintem egy pár napot szánj arra, hogy pihenés közben elmélázz miket is szeretnél főzni és írj egy listát. Hasonlót ahhoz, ami Jamie könyveiben van, tehát olajokról (szezám, mogyoró, tökmag), ecetekről, fűszerekről, sajtokról. És csapj egy nagybevásárlást. Hónapokig elegendő lesz minden. Egyébként reszelnivaló egész darab parmezánt vagy pecorinot az Intersparban lehet kapni. Előre reszeltet meg a Plus-ban is. Az biztos van Mohácson. A Tesco nem egy exkluzív hely, de elég sok nemzetközi cucc kapható (én most sambal oelek-et vettem). És egy pesti kirándulás is megérné a Kulinárisba.

Egyébként egyetemista koromban én is sokat tae-boztam!!!! :-D

miniMálna írta...

Nem! Itt még Plus sincs. Van 3 Spar, nemtommennyi CBA, jó néhány Coop, Lidl, Penny (ahova sose járok), és még vannak kisboltok, nyilván nem parmezánnal felszerelve. És fruktózt is akartam venni, az sem volt. Vörösborecetet a Coopból sikerült felhajtani, csodálkoztam, h a Sparban nincs. De Pécsen kedvencem az Interspar, jövő héten csapok ott egy nagybevásárlást.
Mi az a Sambal oelek? gasztrohülye vagyok, ezt már starfokkernél is írtam :) és tőletek tanulok :))

miniMálna írta...

Felháborodásomban kimaradt: köszi a gratut, és hát a tae bo...a capoeirát jobban szeretem, de az sincs Mohácson, azért is Pécsre kell menni :)

starfi írta...

és megint nem vagy gasztrohülye, és grat a vizsgaidőszak befejeződéséhez! :) tessék jönni pécsre bótba. :D

Névtelen írta...

Sambal Oelek: csiliszósz. Satay-t fogok készíteni vele.
Egyébként a wikipédián mindent megtudhatsz a sambal-okról.
A LIDL sem rossz, nézz be! A légkondis sütögetésen meg jót mosolyogtam- én is így csinálom!!!!
Ez az egyetlen ökobűnöm, más téren igyekszünk energiát spórolni... :-S
Millie

miniMálna írta...

Starfi, pár percen belül indulok is Pécsre :)

Millie, várom a Satay-t!Lidlben sem volt parmezán, se fruktóz, se vörösborecet, ezúttal még a Lidl sem segített, pedig ott szoktak érdekességek lenni, csokitéren verhetetlen, és eddig azt hittem sajtból is elég jó a felhozatal. Ott csak a löttyöket utálom és azt, hogy néha hiányolom a jól megszokott márkásabb termékeket. Ritkán be lehet szerezni 1-2 jó cuccot onnan is, de nem vagyok gyakori vásárlójuk.