2008. augusztus 12., kedd

VKF! 18. forduló - Különleges túrósok


A VKF! nevezésem alapjául szolgáló tócsnit, mely sűrű palacsintatésztára hasonlít, gombával és hagymával van tele, valamint 1-1 vaskos húsdarabbal, tavaly nyáron ettem először a joggyakorlatomon. Már azt hittem, hogy ezentúl mindig tócsnira éhesen kell kivárnom, amíg eljön a következő nyár a maga joggyakorlatával, mikoris M-.mel eszünkbe jutott az a zseniális ötlet, hogy akár el is kérhetnénk a receptet ügyvédnőtől. Otthon ugyanis hiába nyúltam serpenyőhöz, nem tudtam összehozni a tócsnit ügyvédnő módra.

Nem találtam el azt az ízt (túl krumplis) és állagot (túl ropogós lett) sem. Ízének titka a fehérbors, szerecsendió és az, hogy nincs benne krumpli; állagának pedig a TÚRÓ, vkf! fordulónk témája. Attól olyan puha, könnyed.

Továbbfejlesztve kakas (és nem kacsa!) mellel töltöttem meg, mert csak ez volt itthon, de sertéskarajjal képzelem el. Konzerves gombát szeleteltem bele, de friss csiperkét álmodtam oda.



Kakasmellel töltött gombás túrótócsni

hozzávalók

annyi hússzelet, ahány tócsnit szeretnénk, mondjuk 6
1 nagyobb cukkini
1/2 kg túró
10 fej csiperke gomba
2 tojás
1 fej hagyma
5 fokhagyma
2 marék petrezselyemzöld
vegeta
fehérbors
szerecsendió
liszt

A húst vékonyra kiklopfolom (az enyém összeugrott), sózom, bedörzsölöm fehérborssal és szerecsendióval, majd kevés olajon puhára sütöm, félreteszem.
Egy viszonylag zsenge, de nagyobb cukkini két végét levágom, megmosom és héjastúl egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a túrót, a felkockázott gombát, a tojásokat, a hagymát, belezúzok fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Erősen fűszerezem vegetával, fehérborssal és szerecsendióval.
Annyi lisztet teszek hozzá, hogy ne follyon. Legyen olyan, mint a hígra sikerült nokedlitészta (ezt ügyvédnő mondta így, számomra rejtély, hogy akkor pont milyen is az, de tapasztalatom szertint, ha túl sok lisztet teszek bele, akkor lisztízű lesz, ha keveset, akkor a kisült tócsni nem lesz megfelelő állagú).
A húst a masszába forgatom, megpróbálom bevonni vele, majd valahogy szétesés néljül, 2 lapáttal belerakni az olajba.
Tehát bő, felforrósított olajban kanalazom a tetszőleges nagyságú tócsnikat. A kanalat időnként beolajozom, hogy ne ragadjon.
Hidegen a legfinomabb!

3 megjegyzés:

SZINTIA írta...

Ez egy nagyon gusztusos étel, szívesen megkóstolnám!:P

Remélem jól telik a nyarad!:)

Puszi

Unknown írta...

Gyönyörű! S nagyon tetszik maga a recept is - csodálom, hogy mennyi minden jót és finomat sikerült ebbe a tócsniba belepakolnod ;)

miniMálna írta...

Szintia köszi, jól telt :) kár, hogy vége és ismét itt az egyetem :(

beatbull kellett hozzá egy kis türelem, de megérte :)