2008. szeptember 22., hétfő

Brokkolikrémleves




A múlt heti zúzós hidegben az erasmusos litván srácom, látva, hogy majd megfagyok a kiskabátomban, megjegyezte, hogy neki szinte melege van. Hehh. Én viszont csak a forró brokkolilevesem után éreztem olyat, hogy talán mégsem válok jégkockává. Furcsa ezt írni szeptemberben, de lesz ez még így sem.

hozzávalók

1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb krumpli
40 dkg brokkoli (1 fej)
7 dl húsleves
1 dl tejszín

Kevés vajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a krumplit és a rózsáira szedett brokkolit. Felöntöm a húslevessel (alaplevet lehet csinálni kockából is), majd puhára főzöm a zöldségeket. Botmixerrel homogénné keverem, majd a tejszínnel lágyítok rajta.

Lehet sajtot reszelni bele, ezesetben én pirított fenyőmaggal és bagettel ettem. Finom!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Málna,
pécsi GBT-vel kapcsolatosan:
részemről a 4., és 5. is jó,
talán a vasárnap hangyányival jobban tetszene:-)) (ha már szavazás van)
addig is üdv,
nosalty

Enikő írta...

én is jobban preferálnám a vasárnapot :)

Névtelen írta...

Az ízről távolról nem tudni sokat, de a kép... az nagyon jó.

:-)

starfi írta...

látom nem én vagyok az egyetlen, akinek nem ment át a levele:) viszont be sem tudok lépni a felhasználói nevemmel a blogspotra sem. nekem jó mind a két nap, de ha már a vasárnap tetszene jobban a hölgyeknek, akkor legyen úgy:) starfokker

starfi írta...

na, mégis sikerült:)))

miniMálna írta...

nekem is a vasárnap tetszene jobban, de Ildinkóhoz kéne alkalmazkodnunk, aki nem ír sem ide, sem a citromailre, sem a saját blogjába. és neki nem jó a vasárnap,érdekelne, h vajon a szombat jó-e neki, mert ha igen, akkor szombat lesz belőle. Helyszín változatlan, és már biztos, h ott lesz, mert kint hideg van, egyéb ötlet pedig nem érkezett.