tag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post2370003237902500195..comments2023-08-09T15:47:05.260+02:00Comments on miniMálna: Lady Marmalade, avagy az eperlekvárom történeteminiMálnahttp://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-68197643335273205082008-07-08T11:49:00.000+02:002008-07-08T11:49:00.000+02:00A citromlevet próbáltam, semmi hatása az elszínezö...A citromlevet próbáltam, semmi hatása az elszínezödés ellen (legalábbis nálam), a következö a citromsav lesz :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-87400514325548203982008-07-05T11:29:00.000+02:002008-07-05T11:29:00.000+02:00partizánorsi, igazán köszönöm :)elszíneződés ellen...partizánorsi, igazán köszönöm :)<BR/><BR/>elszíneződés ellen próbáld ki a citromlevet, ill. citromsavat!<BR/><BR/>nem lesz lehetőségük megromlani, mert már csak 3-4 üveggel van ebből az epresből, azóta csináltam feketecseresznyét is, majd blogolom, és sárgabarackot ma fogok vagy holnap.<BR/><BR/>igen, ezekben a dzsemfixekeben és befőzőcukrokban van tartósítószer is, az összetevőknél olvastam.miniMálnahttps://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-75127015365890469872008-07-04T10:03:00.000+02:002008-07-04T10:03:00.000+02:00Szia Minimálna!Egyrészt nagyon jó a neved (én máln...Szia Minimálna!<BR/>Egyrészt nagyon jó a neved (én málnafüggö vagyok, már csak tudom :-)), másrészt a blogod is szép!<BR/>A lekvárod nem fog megromlani, ne aggódj. Jó eséllyel a befözö cukorban van tartósító. Én eddig mindig a te módszeredhez hasonlóan teszek el lekvárt, 2:1-es vagy 3:1-es cukorral. Most bontottam fel az utolsó 2003-as eper-rebarbarát (megbújt a többi mögött...), semmi baja nincs, csak elszínezödött.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-63507109888842025512008-05-28T21:00:00.000+02:002008-05-28T21:00:00.000+02:00Megvan a megoldás! Elpostázom! :) Mire odaér, már ...Megvan a megoldás! Elpostázom! :) Mire odaér, már kész is lesz a lekvárod! ;) :DminiMálnahttps://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-40872399270699121872008-05-28T14:39:00.000+02:002008-05-28T14:39:00.000+02:00köszi, igen a várakozás mellett maradtam, remélem ...köszi, igen a várakozás mellett maradtam, remélem azért legalább pár üvegnyi lekvárt tudok csinálni:))<BR/>hát igen, Szekszárd messze van, egy pár kiló eperért meg pláne:)mithrilehttps://www.blogger.com/profile/02748968562728906965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-35697874189119047932008-05-27T20:47:00.000+02:002008-05-27T20:47:00.000+02:00Mithrile!Húha, én nem vagyok pesti, szóval fogalma...Mithrile!<BR/>Húha, én nem vagyok pesti, szóval fogalmam sincs, hogy ott hol lehet olcsón kapni, de abban biztos vagyok, ha vársz még 1-2 hetet, akkor már nagyon lent lesz az ára. Csak nehogy úgy járj, mint én tavaly: mire észbekaptam, már lejárt az eperszezon.<BR/>Szüleim Szekszárd környékén vették egy őstermelőtől, az eperföldön árulták ládákban, nem kellett még csak le sem szedniük.miniMálnahttps://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-71061490476316376762008-05-27T14:25:00.000+02:002008-05-27T14:25:00.000+02:00Jajj, felötlött bennem: hol lehet nem túl drága (é...Jajj, felötlött bennem: hol lehet nem túl drága (értsd: nagyon olcsó:) epret kapni? Házi lekvárt akarok főzni, mert a bolti diabetikus... inkább ne soroljuk mi van benne...<BR/>Ötleteket várok (bárkitől)!!<BR/>Sajnos a "szedd magad" nem megoldás, mert nincs kocsink, és senki nem akar velem jönni segíteni...:(mithrilehttps://www.blogger.com/profile/02748968562728906965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-8047341923390656832008-05-27T08:44:00.000+02:002008-05-27T08:44:00.000+02:00Hát bevallom, hogy én még soha nem főztem be, csak...Hát bevallom, hogy én még soha nem főztem be, csak arra támaszkodom, amit anyánál otthon láttam. (Szerintem ő sem rak bele)<BR/>Az egyik újévi gasztrofogadalmam épp ez volt, hogy végre nekilátok. A bodzaszörppel már megtettem az első lépéseket.:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-49746522561788629772008-05-25T18:46:00.000+02:002008-05-25T18:46:00.000+02:00Millie!Köszönöm a gratulációt :)Legközelebb én is ...Millie!<BR/><BR/>Köszönöm a gratulációt :)<BR/>Legközelebb én is be fogom csavarni vmi jó melegbe, mert már oly sok helyről hallottam, de ezúttal kihagytam ezt a mozzanatot, mert Mammánál sem szerepelt. Miért is kell szárazdunsztoltni?<BR/>Amúgy gyanítom, hogy a befőzőcukorban volt tartósító, csak nem lesz baj!miniMálnahttps://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-89159355524330687592008-05-25T13:46:00.000+02:002008-05-25T13:46:00.000+02:00Szia! Igazán szépek lettek! Gratulálok!Én sosem te...Szia! Igazán szépek lettek! Gratulálok!<BR/>Én sosem teszek bele tartósítószert! Az üvegeket a mosogatógépben átmosatom, az a szárítás alatt sterilizálódik. És a biztonság kedvéért éjszakára egy plédbe csavarom. :-D<BR/>Sok sikert a vizsgaidőszakhoz!Milliehttps://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-20154620729833030162008-05-25T07:48:00.000+02:002008-05-25T07:48:00.000+02:00Nem csak szép, de finom is :) Igazán büszke vagyok...Nem csak szép, de finom is :) Igazán büszke vagyok magamra, hogy az első lekvárom ilyen szépes lett!<BR/>Akkor némelyik üvegben lekvár lapul, (melyekbe az edény aljáról töltöttem a lekvárt), a többiben pedig dzsem, mert nem főztem teljesen szét a darabokat.<BR/><BR/>Kicsi vú! <BR/>Köszönöm, remélem jó pár hónapig elállnak!<BR/>Te szoktál beletenni szalicilt?miniMálnahttps://www.blogger.com/profile/11796657918788523308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-70865495404188270072008-05-24T20:22:00.000+02:002008-05-24T20:22:00.000+02:00Hmmm, nagyon szép lett! Szurkolok nekik!Hmmm, nagyon szép lett! Szurkolok nekik!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5116925576974225625.post-30413025795016839952008-05-24T15:59:00.000+02:002008-05-24T15:59:00.000+02:00Baromi jól néz ki, gratulálok (főleg, ha ez az els...Baromi jól néz ki, gratulálok (főleg, ha ez az első ;)) !<BR/>Én úgy tudom, h a dzsemben vannak gyümölcsdarabok, a lekvár viszont homogén (addig főzik, míg a gyümölcshús teljesen szét nem fő). <BR/>További jó főzőcskézést!<BR/>ZitaAnonymousnoreply@blogger.com